lørdag 23. januar 2010

Det enkle er ofte det beste


Franklin Graham talte rolig og behersket. Han stresset ikke i det hele tatt. Han dro ingen vitser, heller ikke brukte han noen eksempler fra dagliglivet eller andre illustrasjoner for å poengtere sin preken. Det var ingen historien om hverken mirakler eller undere og han snakket hverken om seg selv eller sin far.


Men Franklin forkynte evangeliet på den enkleste måten . Jesus døde for oss, vi har alle syndet, vi må ta imot Jesus. Ingen kommer til Faderen uten gjennom han. Han forklarte evangeliet på en måte som alle kunne forstå. Alt han sa var helt sentralt og det var ikke noe annet fokus en budskapet om frelse. Han tok utgangspunkt i "den rike yngling" som hadde et spørsmål til Jesus.


-In a moment can you come forward and be saved, forklarte Graham jr.


Etter en halv times forkynnelse begynte nok mange å bli trette siden de står opp meget tidlig i dette landet. Møtet hadde jo vart i over tre timer og da avslutningen kom og folk skulle komme fram til forbønn forlot de fleste salen. Når flere titusener skal ut ble det stor trengsel slik at de som ville fram til forbønn nesten ikke kom fram. Franklin måtte derfor vente en stund før han kunne be en felles bønn for de som hadde kommet fram. Det var nok flere hundre som søkte frelse denne kvelden.


Vi dro glade hjem svært takknemlige over å ha fått være med på noe slikt. En ting er sikkert, Franklin følger sin fars fotspor med et enkelt budskap om frelse. Det er nok ikke mulig å forkynne enklere og mer forståelig enn det Franklin gjorde denne kvelden. Imponerende enkelt, og det enkle er jo ofte det beste....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar